man, glasses, hipster
Лайфстайл

Съвети за грижа за косата от Николай Младенов – Коко

Ежедневната грижа за косата, независимо дали сте от „класическия“ тип или предпочитате модерните прически, е необходима, за да придате добър вид на мъжката прическа. Добре поддържаната мъжка коса не е привилигия само на популярните личности. Здравият вид на косата започва с добро професионална подстригване, но това е само началото.

Както колата, така и косата Ви има нужда от поддръжка, за да запази здравината, еластичността и блясъка си.
Предлагаме Ви няколко лесни съвета за ежедневна грижа за коса.

Избор на шампоан

Мъжете често неглежират избора на шампоан. В повечето случаи те оставят някой друг да избере продукта вместо тях (съпруга, приятелка, майка …), защото не го смятат за съществен или вярват, че не са в състояние да направят правилен избор.
Ето ви няколко съвсем лесни критерии, по които можете и сами да изберете най-подходящия за вас шампоан.

Ако не сте сигурни

Ако не сте сигурни каква точно е вашата коса, посъветвайте се с фризьора си. Ако пак имате някакъв проблем, като например пърхот или косопад, изберете продукт, който се справя с този проблем

  • подходящ продукт за пърхот e Goldwell Men Anti Dandruff
  • подходящ продукт за косопад Goldwell Anti-Hairloss Spray

Оформяне и стилизиране

Изберете си удобна прическа, която можете лесно да поддържате в ежедневието си за по-малко от 5 минути. Използвайте правилните инструменти за оформяне на косата.
Използвайте четка с естествени влакна за ежедневно оформяне. Не бъдете скъперник, когато избирате стилизиращи продукти. Не винаги най-скъпите продукти са най-добри, но не избирайте продуктите само по цената. Подберете продукти, които са подходящи точно за вашия тип коса и за вашата прическа.
Ако не сте сигурни посъветвайте се с фризьора си.

Подстригване

Подстригвайте редовно косата си. Тъй като единственият начин да се отървете от увредената коса е да отрежете увредените краища, редовното подстригване ще ви освободи за винаги от цъвтящата коса.
Дори ако искате да оставите косата си дълга, трябва да подстригвате краищата и поне веднъж на шест седмици. Просто предупредете фризьора си да изрязва само увредените връхчета.

Поддържайте кожата на главата си

Косата ви започва от скалпа. Там се намират корените, от където косата „се храни“. Затова не можете да имате здрава и добре изглеждаща коса, ако имате проблеми със скалпа. Не пренебрегвайте кожата на главата и при всяко усещане за дискомфорт вземайте необходимите мерки. При раздразнена и/или лющеша се кожа, много подходящи са билковите продукти от серията Scalp Specialist за чувствителен скалп и косопад.

Външен вид

Косата е съществен елемент от външния ни вид, затова поддържането и в доброо състояние може да Ви направи по-привлекателни и да подобри самочувствието ви. С ежедневното следване на простите правила за грижа за косата, които ви предлагаме, ще се сдобиете със здрава и добре изглеждаща коса и кожа на главата.

One thought on “Съвети за грижа за косата от Николай Младенов – Коко

  1. Браво Младене поздравявам те за полезната информация!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *