Лайфстайл

6 Правила как да съчетаем часовника с аутфита си

Представете си мъж в смокинг на събитие с черна вратовръзка. Той има уравновесеност, стил и стойка, която грабва вниманието на всички. Небрежно вдига ръка, за да провери часа. . . на ръчен часовник Casio калкулатор с гумена каишка.

Това е силата на ръчния часовник, господа. Подобно на колана ви, това е малък аксесоар, който може или да срине, или да издигне вашия авторитет. Тъй като мъжете носят ограничен брой бижута, часовникът е единствен израз на личността им.

Повечето мъже предпочитат да притежават повече от един, за да могат да носят подходящия часовник, допълвайки облеклото си и официалността на определен повод. Как най-добре да правите това съчетание между часовниците и дрехите си? По-долу ще намерите 6 насоки за превръщането на часовника си в авторитетно допълнение към гардероба ви, а не като разсейваща вниманието дрънкулка.

1. Съчетайте официалността на вашия часовник с тази на вашия аутфит

Основният принцип за съчетаване на часовника ви с дрехите, е стилистиката на първите да съвпада със стилистиката на вторите. За да узнаете как да направите това, първо трябва да разберете различните видове часовници, които съществуват.

Видове часовници: Като изключим смарт часовниците, които имат само формата на часовник, но са далеч от самата идея за класически такъв, двете най-широки категории часовници са аналоговите и цифровите.

Цифровите имат LCD или LED дисплей, който показва времето в цифрова форма. Каишките обикновено са гумени / пластмасови. Това е вашият часовник за спорт / фитнес тракер, който се съчетава със спортно облекло. Всъщност, не е нужно да се притеснявате за съчетаването на този вид часовник с вашите дрехи, освен ако някога не го носите с нещо различно от спортните ви такива! Вместо това, тук ще се концентрираме върху аналоговите часовници.

Те имат циферблат с часови и минутни стрелки, както и маркери или цифри, които показват 12-часов цикъл. Тези часовници се считат за класически и официални, което ги прави подходящи за бизнес и официални събития, както и за ежедневно облекло. В рамките на аналоговата категория има 5 основни типа мъжки часовници:

  • Строго елегантен, семпъл и изтънчен, без усложнения (характеристиките / допълнителните функции на часовника) и тънка, черна кожена каишка. Дисплей с времеви деления, римски цифри или без никакви цифри, което се прави, за да подчертае елегантността.
  • Гмуркане – първоначално проектирани за подводно гмуркане, тези часовници се отличават с голяма водоустойчивост, метални верижка, средно голям корпус със смели, лесни за четене арабски цифри или времеви деления. Обикновено включва допълнителна функция само за дата или изобщо никаква.
  • Състезания / Шофиране – Средни до големи по размер, с голям циферблат, със спортни, ясни арабски цифри и често ярки, контрастни цветове. Почти винаги включват хронограф, а понякога и допълнителна функция за дата. Корпусът е от неръждаема стомана; каишката е метална или кожена.
  • Пилот – Изработен за пилотската кабина. Пилотният часовник е със средни до големи размери, с голям циферблат, чисти, четливи номера, светещи стрелки, дата, а понякога и хронограф функция. Каишката обикновено е кожена.
  • Полеви – родени от окопите на Първата световна война, полевите часовници са здрави и функционални, достатъчно здрави за активна работа. Малки до средни по размер, с кожена или платнена каишка и циферблат, лесен за четене с арабски цифри. В повечето случаи включва функция само за дата.

Съчетаване на тип часовник с ниво на официалност на дрескод-а

След като разберете кои са различните видове часовници, можете да научите как се съчетават с различните видове дрескод:

  • Черна вратовръзка / бяла вратовръзка – Традиционно не трябва да носите часовник на изискано събитие, което предполага появата ви с черна вратовръзка и ако носите часовник, не трябва да го проверявате публично. Официалното събитие предполага да е нещо специално, което е извън рутината на ежедневието и трябва да загубите представа за времевите ограничения. Въпреки това, обикновен, класически часовник, минимално украсен циферблат и черна кожена каишка ще бъде считан за подходящ.
  • Бизнес аутфит – За бизнес облекло, отидете с прост, класически, стилен, златен или сребърен часовник, с тънък корпус и ограничени или никакви допълнителни функции. Тъмният, консервативен костюм, е най-добре съчетан с класически часовник. Някои смятат, че костюмът никога не трябва да се съчетава с часовник за гмуркане, но по-малко официален / консервативен костюм със сигурност може да бъде, ако часовникът е с кожена каишка.
  • Sharp Casual – Тук говорим за ризи с копчета, цвят каки, ​​тъмен деним, спортни палта (без вратовръзка), кожени обувки и др. Дрехите, които бихте облекли на по-небрежно работно място. След като сте на тази територия, големи циферблати и часовници с повече функции стават подходящи и макар че тези аутфит може да се съчетае с всеки споменат часовник, те са по-добрият избор от по-небрежния пилот, състезание или полевия.
  • Ежедневни – Най-небрежните ви дрехи – ризи поло, закопчалки с копчета от шамбре, дънки, тениски – всички видове часовници, с изключение на строго-елегантния, ще стоят добре. Ако ще се занимавате с физическа активност, ще искате нещо, което може да е здраво и да издържа на удар, като полевия часовник.

Бележка за смарт часовниците: Не съм фен. Носенето на такъв часовник е по същество, като носенето на телефон на китката и определено ме разсейва. Толкова близо – буквално точно на ръката, е последното нещо, от което всеки от нас се нуждае.

Никой не трябва да е толкова свързан. Проучванията показват, че дори присъствието на смартфон върху масата, възпрепятства разговора, понеже хората не искат да навлизат много дълбоко в разговора, ако могат да бъдат прекъснати. Човек би си помислил, че интелигентният часовник ще има още повече от този подсилващ ефект.

Добавете към това факта, че интелигентните часовници, дори когато са направени в елегантен стил, подобен на строго-елегантен часовник, никога не изглеждат толкова елегантни, колкото истинските.

По този начин бих препоръчал никога да не носите такъв на социални поводи, а ако смятате, че трябва да го носите за бизнес, дръжте го в ситуации, в които преобладава рязък ежедневен или по-нисък дрескод, избягвайте да го проверявайте, докато говорите с друг човек. За официален бизнес аутфит , по-официалният часовник ще изглежда по-добре и ще ви акцентира.

2.Съобразете стилът на каишката за часовник със стила на вашето облекло

След като изберете основния тип часовник, който ще се съчетае най-добре със стила на дрехите ви, можете да стесните нещата допълнително по отношение на материала на каишката на часовника. Тук има две насоки: Кожените каишки за часовници (поне тези, които са елегантни) се считат за по-официални от металните верижки.

Черната кожа е по-официална от кафявата. Докато златните или сребърните метални верижки не са подходящи за най-официалните събития, те могат да бъдат подходящи за по неангажиращи поводи, като допълват останалата част от вашето облекло. Грубите, здрави, износени кожени каишки (такива, примерно, бихте забелязали на полевия часовник), са изключение от правилото за кожа. Те са за по-неофициални случаи и трябва да бъдат съчетани с ежедневни облекла, като дънки вместо костюм.

3. Кожата допълва кожата

Когато носите часовник с кожена каишка, материалът и цветът на обувките ви е подходящ ориентир за избора на каишка за часовник. Трябва да започнете, като съчетаете колана си с обувките. След това съчетайте часовника си и с двете.

Черна каишка за часовник трябва да се носи с черни обувки и колан; кафява каишка с кафяв колан и обувки. Каишката за часовници не трябва да бъде с абсолютно същия цвят като тези аксесоари, но трябва да бъде с подобен тон.

4. Металът допълва метала (и вашите дрехи / обувки)

Металите, използвани за направата на корпуса на часовника (рамката около циферблата) и / или верижката му включват стомана, злато, сребро, платина и титан.

Цветът на метала на часовника трябва да допълва металните акценти на другите ви аксесоари – пръстени (с изключение на сватбения пръстен), връзки за маншети, катарама за обувки, катарама на колан и т.н. – така че всички ваши аксесоари да са или златни, или сребърни. Цветовете не трябва да съвпадат точно. Например, часовник от розово злато може да се носи с катарама в жълто злато – те са достатъчно близо.

5. Металните верижки изглеждат по-добре с определени цветове на обувки / дрехи

Когато часовникът има метална верижка, той може да се съчетае, както с кафяви, така и с черни обувки. Но някои метални цветове вървят по-добре с определени цветове на дрехи / обувки. Сребърните часовници се съчетават най-добре с дрехи и обувки в черни, сиви и сини нюанси. Златните часовници се съчетават най-добре с кафяви, бежови и други земни тонове.

6. Часовници наследство. Извън правилата

Това са наследствени семейни реликви. Те обикновено се носят като талисман за късмет или като спомен за първоначалния собственик. Часовник за наследство не се носи въз основа на най-новите тенденции или мода; това е напомняне за семейната история и култура.

Следователно реликвите ви позволяват да се огъвате и дори да нарушавате правилата, споменати тук. Те служат като чудесни части за разговор и ви правят незабравими.

Интересни модели часовници, които ще допълнят подобаващо външния ви вид, можете да видите 👉ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *